Levyale alkoi - katso tärpit!

Joulu meni, mutta musiikkifanin juhlakausi jatkuu: äänitteitä myyvissä kaupoissa on lauantaista lähtien levyale, josta voi hankkia sekä nykyisiä hittejä että tulevia harvinaisuuksia alennettuun hintaan. Anakonda.fi antaa tärpit levyviidakkoon, johon mahtuu kaikkea Kari Peitsamosta Johnny Cashiin ja One Directioniin.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Levyale toimii kuten ennenkin: myynnissä on alennettuun hintaan viime kuukausien ja vuosien hittilevyjä - sekä harvinaisuuksia, joista osa on kaivettu myyntiin nimenomaan Levyalea varten. Takavuosien Levyale -klassikoista muistetaan muun muassa Vesa-Matti Loirin esikoisalbumi 4+20, jazz-levy, joka saatiin vuosikymmenten tauon jälkeen myyntiin juuri Levyalen kautta.

Herkkuja riittää tänäkin vuonna. Anakonda.fi on valinnut Levyalen tiedotteen listoista kiinnostavia levyjä, jotka kestävät kuuntelua ja/tai ovat jopa jonkinlaisia sijoituksia: niiden perään kysellään vuosien ja vuosikymmenten jälkeen. (kuva: Luis Fernandez Garcia)

1.  Kari Peitsamo ja Risto: The Second Coming of Mr Jesus H. Christ (vinyyli)

Kahden sukupolven kulttisankarit samalla levyllä. Kuriositeetti, jota ei tulevaisuudessa löydy jokaisesta levydivarista.

2.  Dumari ja Spuget: Bailaa (2CD)

Tuomari Nurmion ärhäkän kokoonpanon toinen albumi, "äijän seksifantasiaa" kuten Anakonda.fi kirjoitti toukokuussa.

3. One Direction: Midnight Memories (CD)

Mikäs harvinaisuus tämä on, noin 40 000 kertaa myyty albumi? Ei mikään, mutta hyvä veto levyaleen siksi, että brittiyhtyeen nuoret fanit oppivat käymään levykaupassa.

4. Love Records: Anna mulle lovee! (kokoelma, 4CD)

Poppia, rockia, lastenlauluja, poliittisia lauluja, jatsia, folkia, progea, punkkia ja ties mitä kummallisuuksia tuli ulos Love Recordsin kautta. Tämä kokoelma on hyvä raapaisu Loven rokimpaan puoleen, kuinka monimuotoinen sekin sai olla.

5. Hector: Hectobox (kokoelma, 6CD)

Hector palasi listaykköseksi ja platinalevyartistiksi tänä vuonna. Iso osa vanhoja merkkiteoksia on koottu tähän boksiin.

6. Michael Monroe: Horns & Halos (rajoitettuna painoksena julkaistu versio uusimmasta albumista)

Bändi Michael Monroelle vuosi 2015 merkitsee sapattia ja levytystä. Tauon aikana kelpaa kuunnella uusinta studiolevyä reilun vuoden takaa.

7. Timo Rautiainen & Neljäs sektori: Toinen varoitus (CD)

Rautiaisen Trio Niskalaukaus oli raskaan sarjan suosikki kymmenisen vuotta sitten. Syksyllä julkaistu uusi levy yltää yhtyeen huippuhetkien tasolle, mutta on toistaiseksi jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota.

8. Johnny Cash: Out Among The Stars (CD)

Johnny Cashin "kadonnut levy" löytyi hänen jäämistöstään vuonna 2012 ja julkaistiin maaliskuussa. Houkuttimeksi albumille käy komea sinkku She Used To Love A Lot.

Fakta: Valikoima vaihtlee myymälöittäin. Levyale 27.12.2014 - 14.1.2015 kaupoissa, joista lista löytyy täältä.