U2 Joshua Tree -30-vuotiskiertueelle, Suomi jää väliin - Katso 5 faktaa

U2 on ilmoittanut uudesta kiertueesta. Anakonda.fi uutisoi kiertueen yksityiskohdat.

U2:n klassikkolevy Joshua Tree täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlan kunniaksi yhtye lähtee uransa ensimmäiselle nostalgia-kiertueelle: The Joshua Tree Tour 2017 vie U2:n Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan tulevalla kesäkaudella.

Suomen -konserttia kiertueohjelmassa ei valitettavasti ole. Syytä voidaan hakea olympiastadionin remontista - tai jostain muusta: tällä kertaa bändi ei esiinny myöskään muualla Pohjolassa. Oletettavaa onkin, että monet suomalaiset bändin fanit matkustavat vaikkapa Berliinin tai bändin kotikaupunkiin Dubliniin katsomaan yhtyettä.

Anankonda.fi kertoo Joshua Tree 2017 -kiertueen faktat:

1. Lipunmyynti alkaa maanantaina

Jos konsertteihin tahtoo, pitää olla nopea lipun ostaja. Virallinen lipunmyynti Euroopan -konsertteihin alkaa maanantaina 16. tammikuuta ja Pohjois-Amerikan -konsertteihin seuraavana päivänä. 

2.  Ensin Amerikkaan, heinäkuussa Eurooppaan

Kiertue alkaa Kanadan Vancouverista 12. toukokuuta. Bändi esiintyy ensin uuden mantereen länsirannikolla, ja kiertueohjelmaan mahtuu muun muassa U2:n uran ensimmäiseksi mainittu amerikkalainen festivaalikeikka pääesiintyjänä Bonnaroo Music & Arts -festivaaleilla. Viimeinen Pohjois-Amerikan -konsertti on Clevelandissa 1. heinäkuuta.

Euroopassa on ensimmäisten tietojen mukaan vain kahdeksan konserttia. Ne ovat seuraavasti:

8.7.    Lontoo, Twickenhamin stadion

12.7.  Berliini, olympiastadion

15.7.  Rooma, olympiastadion

18.7.  Barcelona, olympiastadion

22.7.  Dublin, Croke Park -stadion

25.7.  Pariisi, Stade De France -stadion

29.7.  Amsterdam, Amsterdam Arena

1.8.  Bryssel, Kuningas Baudoin -stadion

3. Irlannissa yksi keikka (ainakin)

Ensitiedotteen mukaan bändi esiintyy kotikaupungissaan Dublinissa vain kerran. Kiertueohjelmaan on jätetty kuitenkin tyhjää konsertin molemmin puolin. On siis oletettavaa, että Croke Park täyttyy yhteislaulutapahtumana heinäkuussa useamman kerran.

 4. Euroopassa lämmittelijänä Noel Gallagherin yhtye

Noel Gallagher’s High Flying Birds on Euroopan -konserttien lämmittelijäesiintyjä. Pohjois-Amerikassa U2:n kiertuekumppaneita ovat Mumford & Sons, The Lumineers ja One Republic.

 5. Bändin oma kommentti:"Maailma on palannut 30 vuoden takaiseen asetelmaan"

"Näyttää siltä, että olemme kulkeneet kokonaisen kierroksen niistä ajoista, jolloin The Joshua Tree alunperin kirjoitettiin", U2:n kitaristi The Edge kommentoi bändin nettisivulla.

"Globaalit mullistukset, äärilaidan oikeistopoliitikot ja ihan perustason ihmisoikeudet ovat vaarassa. Juhliaksemme levyä - nämä laulut kun tuntuvat ajankohtaisilta näinäkin aikoina - päätimme tehdä nämä konsertit, se tuntuu nyt oikealta."