Foo Fighters Suomeen - 3 faktaa Rock The Beach -keikasta - ja yksi kysymys?

Foo Fighters on kiertänyt viime vuosina Suomen kiertueillaan, mutta nyt tärppää. Anakonda.fi kertoo missä ja milloin.

Amerikkalaisyhtye Foo Fighters esiintyi Suomessa viimeksi kesäkuussa 2011. Silloin yhtye nähtiin Helsingin Kyläsaaressa.

Ensi kesäkuussa, kuusi vuotta myöhemmin, amerikkalaisbändi vetää keikan toisella stadin rannalla. Rock The Beach -festari palaa parin välivuoden jälkeen Helsingin Hietaniemen uimarannalle eli tuttavallisesti Hietsuun ja Foo Fighters on tapahtuman pääesiintyjä.

Anakonda.fi kertoo keikan faktat:

1. Lipunmyynti alkaa perjantaina

2. joulukuuta 2016 on hyvä tietää, jos aikoo Hietsussa 19. kesäkuuta. Lipunmyynti alkaa siis tämän viikon perjantaina. Etukäteen ei ole ilmoitettu paljonko lippuja myydään. Samalla alueella ovat aiemmin esiintyneet muun muassa Metallica, Green Day ja Rihanna. Niiden keikkojen yhteydessä on arvioitu, että alueelle mahtuu noin 25 000 ihmistä - ja kutakuinkin sen verran Foo Fighters veti yleisöä edellisellä Suomen-keikallaan.

2.  Nimekkäät lämmittelijät

Rock The Beach on pieni festari. Myös muut esiintyjät ovat ajankohtaisia: Biffy Clyro veti äskettäin oman keikan jäähallin Black Boxissa, amerikkalais-englantilainen Kills palasi kuvioihin aiemmin tänä vuonna viidennellä levyllään ja Apulanta on The One and Only Apulanta.

3. Festareille ei ole ikärajaa

Pääsyliput Rock The Beachiin maksavat alkaen 88,50 euroa. Tapahtumaan ei ole ikärajaa.

... ja se kysymys: saadaanko Foo Fightersilta uusi levy?

Foo Fightersin edellinen albumi Sonic Highways, bändin musiikillinen tutkimusmatka amerikkalaisen rock-kulttuurin juuristoon julkaistiin 2014. Seuraavana vuonna yhtye teki kiertueen. Sen jälkeen jatkunut hiljaiselo on nostattanut huhuja yhtyeen hajoamisesta. Bändi on kuitenkin vakuuttanut jatkavansa.

Saadaanko kiertueen lisäksi myös levy? Bändin edellinen julkaisu on ilmaiseksi jaettu netti-ep, Saint Cecilia julkaistiin vuosi sitten.

Kiertueelle ei ole julkaistu mitään teemaa. Bändin nettisivulla Helsingin ja muun muassa Tanskan Roskilden -konsertti uutisoidaan leimoina passissa. Riittääkö se? Vai saadaanko keikkojen lähentyessä tietoa uudesta levystä? Tai siitä, että nyt Foo Fighters keskittyy vanhoihin hitteihinsä?

Fakta: Rock The Beach Helsingin Hietaniemessä 19. kesäkuuta 2017. Pääesiintyjänä Foo Fighters.