Räppäri Edi on ”kokenut tulokas” – ”Sensuroimatonta sydänverta”

Ediltä on julkaistu juuri ensimmäinen biisi. Taiteilijanimen takaa löytyy kuitenkin Eetu Koivisto, 26, joka on räpännyt jo yli kymmenen vuotta. Pidempääkin – ala-asteelta saakka.
”Sensuroimatonta sydänverta.” Niin kiteyttää musiikkinsa rap-tulokas Edi. Häneltä on juuri julkaistu ensimmäinen biisi;

Kappale tullee tekemään Edin tutuksi monille, sillä se tarttuu mieleen kertakuuntelulla. Kertosäkeestä tulee seuralainen, joka seuraa mukana aamusta iltaan.

 ”Mul on pahoja tapoja

 pahin oot sä

 risteyksessä

 silmät peitettyinä…”

Kappale on siis ensimmäinen Edi -julkaisu, mutta taiteilijanimen takaa löytyvä Eetu Koivisto, 26, on räppärinä ehtinyt tehdä monenlaista jo yli kymmenen vuoden ajan. Tähän saakka Eldis -nimellä musiikkia itselleen ja muille (hän on muun muassa yksi Spektin Juna -hitin tekijöistä) tehnyt espoolainen on kuitenkin nyt löytänyt uuden tavan ilmaista itseään.

"Tässä ei ole mitään rooleja. Olen rehellinen oma itseni biisieni takana."

Aiemmin on ehkä siis tullut tehtyä joitakin myönnytyksiä johonkin suuntaan, joten siksi siis uusi alku. Ei sillä, että Edi sanoisi katuvansa mitään musiikkiprojektejaan.

 ”Kaikesta olen oppinut – ja eri tyyppien kanssa on ollut nasta tehdä musiikkia."

Oppi alkoi jo ala-asteella. Musiikinopettaja huomasi telttahousuisen Eetun rap-innostuksen ja treenautti tätä koko vuoden kevään esitystä varten. Eetun versio Pikku G:n biisistä Kylki kyljessä –biisistä oli menestys – ja näytti esittäjälleen suuntaa elämänvalintoihin.

  ”Kun biisi loppui, kaikki nousivat seisomaan. Tiesin silloin, että haluan tehdä elämässäni vain tätä. Se oli niin siistiä!"

 Pahoja tapoja -biisin ovat tuottaneet MGI ja Kashwell eli suomiräpin tuottajina ja biisintekijöinä monin tavoin ansioituneet Henri Lanz ja Kalle Mäkipelto. Biisin naissolistina vierailee oman osuutensa sanoittanut Rita Behm. Toiselle äänelle on paikkansa biisissä jo ihan sanoituksen jännitteen takia: parisuhteen paikka paikoin upottavalla suollahan Edi debyytissään astelee.

”Siihen sanoitukseen olen oksentanut kaiken, mitä mielestäni huonoon parisuhteeseen kuuluu. Se ei kerro mistään yhdestä jutusta , mutta omista vanhoista sekä muutamista kavereiden jutuista kyllä.”

Edi puhuu vakavasti, mutta hänen sanoihinsa ei kirjoitettuna välity hänen energisyytensä. Ei pilke silmäkulmassa, joka vihjaa siitä, että ”sensuroimattomalla sydänverellä” tullaan jatkossa tekemään muutakin kuin rakkaushuolista kertovia biisejä.  Ja keikkoja – Edi haluaa yhä nähdä, kun yleisö innostuu kuin silloin ala-asteella.

”Esiintyjänä ihailen Robbie Williamsia. Hän on todella hauska tyyppi.”

 Kuuntele Edin Pahoja tapoja Spotifyn kautta tästä:

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen