Miten taiteilijanimesi syntyi, Ruma?

Ruma valmistelee esikoisalbumiaan esiteltyään soundiaan muutaman pikkuhitin verran. Anakonda.fi kertoo tuoreen artistin esittelyjutussaan, mistä entinen ravintolatyöntekijä Ville Pulkkinen on saanut lempinimensä.

Olipa kerran Ville Pulkkinen, muun muassa keittiöpäällikkönä Verdessä työskennellyt ravintola-alan ammattilainen, josta tuli artisti nimeltä Ruma.

Raju nimi!

Niin raju, että sen tausta on selvitettävä. Sillä eihän kukaan ole ruma, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Anakonda.fi:n Hauska tutustua, uusi artisti -sarjan jutussa esittelyssä on siis Ruma.

Mistä tuo taiteilijanimi tulee?

"Nimen juuret juontavat ihan lapsuuteen saakka. Pyörin sellaisissa ympyröissä, missä oli paljon maahanmuuttajia, taisin olla tyyliin ainoa suomalainen. Tyypit sit kutsuivat siihen aikaan suomalaisia poroiksi ja perunoiksi. Mulle alettii jossain vaiheessa heittää sitä "Peruna" -läppää ja siitä se alkoi muokkautumaan pikkuhiljaa. Jengi väänteli sitä nimeä huolella. Se tais olla eka Beruna josta tuli B-Ruma ja lopulta nimi muokkautui Rumaksi.

Ruma on myös sellanen nimi, millä mun oikeet hyvät ystävät mua kutsuu tänäki päivänä, niin naiset kuin miehetkin. Se on siis mun lempinimi, joka on aktiivisemmassa käytössä kuin Ville."

Millaiseen reaktioon pyrit sillä, että käytät Rumaa taiteilijanimenä?

"Tää on sellanen nimi, jota ei oo koskaan keksimällä keksitty. Nimi on muodostunut mulle junnu-vuosina ja on aktiivisessa käytössä.

Mutta, Ruma jää jengin huulille. Se on niin urpo ja outo artistin nimi, että se yleensä muistetaan.

Siks sitä ei kannata ainakaan vaihtaa."

Missä suhteessa ravintola- ja musaura ovat tällä hetkellä?

"En tee enää ravintola-alan töitä. Viimeisin musaprojekti ja päivätyö - kohtasivat Spitaali Possen albumia tehdessä. Mulla ei riitä aika ja energia molempiin mitenkään. Mä melkeen asun studiolla."

Kuinka musiikinteko alkoi?

"Musiikki on ollut mun perheessä aina läsnä. Mutsi on kiertäny iskelmälavoja nuorempana ja halunnut elää tätä elämää, mutta elämä vei kampaamoalalle. Systeri on laulanut musikaaleissa ja kuoroilee tänä päivänä. Meillä kotona aina laulettiin ja mua vietiin muskariin, pianotunneille ja niin edelleen. Sieltä himasta se kipinä on lähtenyt varmasti. Mummo kirjotteli runoja ja sieltä varmaan toi kiinnostus sanottamiseen myös. Olen tehnyt omia sävellyksiä ja sanotuksia ihan ala-asteelta lähtien. Mustaan rytmimusaan kiinnostus alko joskus, kun kuulin De la Soulin Me, Myself & I -biisin systerin jostain kasetilta."

Uusi biisisi Wasted on party-anthem - eikö sellaisia ole julkaistu viime vuosina aika paljon?

"Wasted on party-anthem, mutta ensimmäinen sellainen minkä Ruma on julkaissut. Ihmiset tarvitsee bileträkkejä niin kauan, kun on yökerhoja. Kyseinen biisi soikin yökerhoissa aika aktiivisesti tällä hetkellä."

Millaisia ovat ravintolatyöntekijöiden bileet?

"Lähtee niin sanotusti käsistä. Ammattilaispäivät ovat yleensä sunnuntai ja maanantai, silloin "normiasiakkaat" ovat vaan tiellä. Kyllä rafla-alalla ammattilaiset ovat suurimmaksi osaksi pro-tason bilettäjiä!

Silloin kun mä olin vielä päivätöissä, niin käytiin joka viikko duuniporukan kanssa ottaa ”ne muutamat”, niistä tarinoista vois kirjottaa vaikka levyn. Itseasiassa täytyyki kirjottaa, joku biisi aiheesta tohon syksyn levylle.

Poikkeukset on poikkeuksia, mutta kyllä se rafla-alan ”Work Hard - Party Hard”- maine on ihan ansaittu. Olen nähnyt, miten seesteiseltä kuulostavat hotellin aulabaarin bileet ovat päätyneet inva-vessaan kahden hengen jatkoille - ja sen jälkeen bileet ovat taas jatkuneet normaalisti. Tai miten shottiralli saa tanssimaan pöydillä, juomaan bodyshotteja lähimmän esimiehen vatsasta... Ja seuraavana iltana ollaan samalla porukalla kauluspaidat ja liivit päällä skarppina tarjoilemassa."

Kuuntele Ruma feat. Mariska: Wasted Spotifyn kautta tästä: