Santa Cruzin heinäkuu huipentuu: Kotkan Meripäivät, keikat AC/DC:n ja Scorpionsin lämmittelijänä

Santa Cruz pääsee esittelemään itsensä seuraavien kahden viikon aikana kymmenille tuhansille uusille kuulijoille. Helsinkiläisyhtyeen laulaja-kitaristi Arttu "Archie Cruz" Kuosmanen kertoo Anakonda.fi:n haastattelussa, että sama on jo koettu ulkomailla moneen kertaan.

Onko heinäkuun lopun parin viikon jakso paras osa kesäänne? Ilosaarirockissa esiintymisen jälkeen pääsette lavalle muun muassa AC/DC:n ja Scorpionsin lämmittelijänä sekä Kotkan Meripäivillä?

 "Täytyy sanoa, että on. Meripäivät koetaan ensimmäistä kertaa - ja AC/DC:n tapaisen legendan lämmitteleminen on tietysti hienoa."

Onko Hämeenlinnassa edessä suurin yleisönne tähän mennessä? Väkeä on tulossa ainakin 52 000!

"On se isoin tähän mennessä."

Jos joku Santa Cruzia tuntematon miettii kannattaako paikalle tulla jo lämmittelijän takia, niin mitä halusit sanoa hänelle?

"Tulkaa, ette varmasti tule pettymäään. Tulkaa katsomaan, mitä on nuori ja nälkäinen rock-yhtye, miltä se näyttää ja kuulostaa! Siis kaikki kunnia AC/DC:lle, sehän on ihan legenda. En ole koskaan nähnyt sitä, joten nyt sekin tapahtuu."

Entä miltä kuulostavat keikat Kotkassa ja Scorpionsin lämmittelijänä?

"Ihan mahtavilta. Kotkan Meripäivillä ei ole koskaan oltu keikalla. Ja Scorpions oli tärkeä bändi, kun kuutosluokalla kun aloin heviä kuuntelemaan. Love At First Sting -levyä tuli yhdessä leirikoulussa kuunneltua koko viikon ajan. On älytön kunnia päästä sen ja AC/DC:n lämppäriksi."

Näin siis Suomessa lähiaikoina, mutta mitä suunnitelmia teille on muun maailman varalle? Kysyntäähän on ollut, esimerkiksi tästä pääsee lukemaan Music Finlandin uutisen sopimuksestanne amerikkalaisen ESPN -urheilukanavan kanssa.

"Lähdemme syksyllä Miamiin, josta alkaa Motörhead` s Motörboat -heviristeily, jossa esiintyy myös Slayer ja tietysti Motörhead. Sitten teemme kymmenen keikkaa Ruotsissa ja palaamme kiertueelle Britteihin. Ensi vuoteen kaavaillaan sitten lisää jenkkihommia."

Millaista vastaanottoa olette kokeneet?

"Ihan huikeaa. Tuntuu, että meidän musa menee hyvin läpi joka paikassa."

Onko kansainvälinen menestyksenne saanut mielestäsi riittävästi huomiota Suomessa?

"Kansan keskuudessa ja sosiaalisessa mediassa kyllä, mutta jotkut mediat ovat aika pihalla. Välillä tehdään hirveillä otsikoilla jostain yksittäisestä keikasta, mutta jengi ei oikein tajua kuinka paljon meillä on ollut keikkoja. Mutta tärkeintä on ollut, että musa tavoittaa fanit ja jengin."

 Fakta: Santa Cruz esiintyy keskiviikkona Hämeenlinnassa AC/DC:n lämmittelijänä, perjantaina Kotkan Meripäivillä sekä 1. elokuuta Pietarsaaressa Scorpionsin lämmittelijänä.Lue lisää Anakonda.fi:stä:

Scorpionsin Mersu-saattue saapuu taas Suomeen - "Miljoonarockissa järjestäjätkin olivat faneja!"

Anakonda keikalla: Tällainen on Suomeen tuleva AC/DC -show!

AC/DC:n keikalle myyty jo yli 40 000 lippua

Hämeenlinnan uusi tapahtumapuisto avaa komeasti: AC/DC

Päivän levy: AC/DC: Rock or Bust - Uudet riffit, vanha meno

Kuuntele Santa Cruzin uusi albumi Spotifyn kautta tästä: