Erja Lyytisen lempilevyt: "En tiennyt, onko hän mies vai nainen"

Erja Lyytinen esittelee kolme mainiota levyä Anakonda.fi:n uuden juttusarjan aloitukseksi.

Anakonda.fi aloittaa uuden juttusarjan: 3 lempilevyäni. Siinä musiikista kiinnostuneet ihmiset, usein musiikin ammattilaisia itsekin, nimeävät kolme heille tärkeää albumia.

Sarjan aloittaa ajankohtainen nimi, suomalaisen bluesin sankareihin kuuluva Erja Lyytinen. Kitaristi-laulajalta julkaistaan 3. helmikuuta uusi albumi Stolen Hearts. Helmikuun Lyytinen myös kiertää Suomea, luvassa on 24 keikkaa 28 päivän aikana.

 Tässä Lyytisen elämän levyt. Ohessa linkki levyjen Spotify -kuunteluun.

Koko Taylor: The Earthshaker

"Tämä on ensimmäisiä Chicago-blues -levyjä, joita kuulin. Minulla on tämä vinyylinä. Oli ihan mieletöntä kuulla Koko Taylorin ääni. En tiennyt, onko hän mies vai nainen. Kun mulla oli ensimmäinen blues -bändi parikymppisenä, esitimme levyn biisiä I`m A Woman. Olen ihan viime aikoina alkanut esittää sitä uudelleen."

Emmylou Harris: Wrecking Ball

"Tästä levystä alkoi minun Emmylou Harris -diggailu. Kun kuulin levyn ensimmäisen kerran (julkaistu vuonna 1995 - toim. huom.), en tiennyt artistista muuta kuin että se on ´jotain kantria´. Mutta sitten kun tämä soi, olin ihan, että mitä tämä on? Ihan mieletön levy!"

Daniel Lanois: Shine

"Daniel Lanois on tuottanut tuon Emmylou Harrisin Wreckin Ballin. Hänellä itsellään on tämä levy, joka on minulle tärkeä. Kun tuottajista puhutaan, niin seuraavaksi vois sitten itsekin soitella Lanoisille... Ja sen jälkeen tehdä muutaman keikan, että saa sen levyn maksettua!"

FAKTA: Erja Lyytinen kiertää Suomea 1. helmikuuta alkaen koko kuukauden ajan. Sen jälkeen kiertue jatkuu muualle Eurooppaan. Päivät ja paikat tästä.