Reykjavikin lomalla voi yhdistää helposti kaupunkikulttuurielämän rentouttavaan luontomatkailuun ja ruumiinkulttuuriin. Kuumat kylvyt niin rakennetuissa kuin luonnonvaraisissakin kylpylöissä kuuluvat ainakin tämän Islannin-matkaajan ohjelmaan. Viikon matkaan voi hyvin ottaa ohjenuoraksi päivittäisen vierailun kuumassa vedessä. Mikään ei nimittäin rentouta viikonlopun riehakkaan hippaillan tai edellispäivän ratsastusseikkailun jälkeen paremminmin kuin hautuminen jossakin Reykjavikin lukuisista uimahalleista tai alueen luonnon kuumissa lähteissä.
Jokaiselle päivälle löytyy helposti uusi kylpykohde. Testaa vaikka kaikki, mutta aloita esimerkiksi näistä, Anakonda.fi:n suosittelemista paikoista.

Vesturbæjarlaug Jos urheilijoille ja lapsiperheille sopiva Laugardalslaug on Reykjavikin suurin kylpykompleksi, yliopiston läheltä löytyvä Vesturbæjarlaug on paikallisten rauhaa etsivien suosiossa. Aaltopeltiä arkkitehtuurissa hyödyntävässä peruskylpylässä ei ole mitään sangen ihmeellistä, mutta kaikki on hyvin, tärkeimpänä mainiot ulos sijoitetut lämminvesialtaat, joista voi valita itselle sopivan tai siirtyä asteittain kohti lämpimämpää.
Osoite: Hofsvallagata, 107 Reykjavík, Islanti

Sundhöllin Keskustan lähettyvillä löytyvä ja 1937 avattu kaupungin vanhin kylpylä on must-kohde kaunista arkkitehtuuria arvostavalle. Sundhölliniä voisikin kutsua Reykjavikin omaksi “Yrjönkadun uimahalliksi” Helsingin historiallisen kansankylpyhelmen mukaan. Sundhöllin kätkee sisäänsä perinteisen uimahallipuolen kuntolaitteineen, mutta köllöttelyyn sopivat pienet lämminvesialtaat on sijoitettu miellyttävästi hapekkaaseen ulkoilmaan.
Osoite: Barónsstígur 45a, 101 Reykjavík, Islanti
Luonnon kuuma lähde GPS: N64°49.933 W22°19.110 Pulikointi maan povesta pulppuavassa lämpimässä ja höyryävässä vedessä on ihmeellinen ja hymyn kasvoille nostava kokemus. Reykjavikin läheltä löytyy lukuisia luonnon lähteitä, mutta Snæfellsnes-niemen monimuotoisten luonnonihmeiden pariin matkustavan kannattaa piipahtaa valtatien lähellä tähän, vain noin kaksi ihmistä kerrallaan mahduttavaan kiviseen “pataan”. Tuulen huminan kuuntelu ja Taru sormusten herrasta –tyylisten maisemien ihmettely tyhjyydessä hautuen on liki sanoin kuvailematonta. (pääkuva)


Teksti ja kuvat: Aleksi Kinnunen