Nostalgia IS DEAD -blogi - Cisse Häkkinen vuonna 1984

Joose Berglund muistelee Anakonda.fi:n blogissaan kohtaamistaan Hurriganes -legendan kanssa.

Suhteeni Hurriganesiin on aina ollut hieman problemaattinen - kuten kaverini Alangon Tero määritteli: Sehän on musaa ammattikoululaisille.

Kieltämättä minä ja muut mielestäni fiksummat kuunneltiin yläasteella Pelleä, Se-yhtyettä - tai edes Eppuja ja Juicee.

Vähän tyhmemmät sitten Hurriganesia tai Sleepyjä - ja kaikkein daijuimmat Teddyä ja Tiikereitä. Discohileitä tai klasarihiiriä ei nyt edes lasketa.

Häkkisen Cisse oli kuitenkin mukava mies, joka otti paikallislehteen juttua tekemään tulleen lukiolaispojan tosissaan ja käytti soololevynsä tiimoilta talvella 1984 tehtyyn haastikseen monta tuntia.

Osaksi asiaan kyllä saattoi vaikuttaa lehden lupaama lounas, jonka kiinteän osan Cisse kuittasi tosin kädenheilautuksella: eihän me nyt mitään syödä.

Hieman elämää jo nähnyt toimituspäällikkö ei kuitenkaan kavahtanut kosteista ainesosista koostunutta lounaslaskua - ja jutusta tuli ihan hyvä.

Cissellä oli jalat tiukasti maassa ja paljon kerrottavaa, vaikka hän ei myöntänytkään olevansa ihan kartalla siitä, ettei ainakaan Tapiolan nuoriso pitänyt läheisen ostoskeskuksen Alkon kanta-asiakasta ja Otaniemen urheilukentän hoitajaa enää kovinkaan suurena tähtenä.

Tosin valokuvia Keskustornin parvekkeella otettaessa Cisse itsekin heti totesi tuuletettuaan kuvaa varten:

- Frendit ois varmaan sitä mieltä, että mulla on noussut kusi päähän, kun tällä lailla heilun.

Kuutta vuotta ja yhtä kaoottista Hurriganes -come backia myöhemmin Cisse oli jo kuollut mies, 39-vuotiaana.

Albert seurasi pian perässä - ja jo hieman rapautumaan päässyt legenda jäi elämään.

Koko Cissen tarinan surullisin osa on kuitenkin se, että myös Sami-poika, josta Cisse lämpimästi puhui, seurasi isäänsä basson varteen - ja ennenaikaiseen hautaan.

Oli Remu-englannista ja koko Ganesista - jonka hajoamisesta Cissen lopullinen alamäki alkoi - sitten mitä mieltä hyvänsä, niin väitän, että jokainen 70-lukua edes hetken elänyt valehtelee, jos väittää, että sisuksissa ei mikään värähdä, kun Cisse raapaisee menemään I Will Stayn.

TEKSTI JA KUVA: JOOSE BERGLUND

Tämä Joose Berglundin toinen kirjoitus Anakonda.fi -sivustolle. Berglund pyörittää Stupido -levy-yhtiötä, -ohjelmatoimistoa ja independent -musiikin verkkokauppaa täällä. Anakonda.fi:n muita blogeja pääset lukemaan täällä.

Joose Berglundin Anakonda.fi -blogi:

Uusi blogi: Joose Berglund: Nostalgia is DEAD