Toroidion - Tällainen on "suomalainen ihmeauto", kuvat ja 5 faktaa

Raaseporissa rakennetaan kunnianhimoista projektia Toroidionia, jota media kutsuu sanaparilla "suomalainen ihmeauto". Anakonda.fi kertoo, mitä Toroidionista pitää tietää.

Vuonna 2011 aloitetun projektin tavoite on tämä: rakentaa sähköauto, jolla voi osallistua Le Mansin 24 tunnin autokilpailuun.

Kuka on Toroidionin takana? Millainen auto on tulossa? Ja missä tällä hetkellä mennään? Siinä kysymyksiä, joihin Anakonda.fi on kaivanut vastaukset:

1. Toroidion on kokeneen autosuunnittelijan "lapsi"

Pasi Pennanen on suunnittelut konseptiautoja työkseen yli 20 vuotta. Toroidion on hänen oma projektinsa. Toroidionin nettisivulla hän sanoo, "ettei usko olevan asioita, joita ei voi tehdä".

2. Tekninen idea: jokaisella pyörällä oma moottori

Voimansiirto on Toroidionissa hoidettu persoonallisesti: jokaisella pyörällä on oma moottori, jota käyttää useampi, jopa viisi taajuusmuuntajaa. Tavallisesti moottorissa on vain yksi taajuusmuuntaja.

3. Paristo on itse vaihdettava

Toisin kuin tällä hetkellä vallalla olevissa sähkö- tai hybridi-autoissa, Toroidionissa akku on vaihdettavissa. Siis yhtiön mukaan helposti, kuljettajan omin keinoin.

4. Taloudesta ristiriitaista tietoa

Toroidion -hankkeen taloudellisesta tilanteesta on viime päivinä ollut tarjolla ristiriitaista tietoa. HS kertoo, että yhtiö on saanut mukaan hankkeeseen entisen F1-kuskin Mika Salon ja kerännyt piensijoittajilta yli miljoona euroa. Silti Pennanen myöntää lehdessä, että haasteita on eikä hanke ole edennyt toivotusti. Pennanen vertaa Toroidionia Teslaan - nyt automaailman sensaationa pidetyn Teslan oli aluksi vaikea saada rahoittajia. Ne, jotka eivät lähteneet aikoinaan mukaan, ovat Pennasen mukaan nyt katuvaisia. Toroidioniin haetaan nyt 14 miljoonan euron rahoituspottia.

5. Lunastetaanko hurjat lupaukset?

Kun Toroidion lanseerattiin viime vuonna Monacossa, syntyi kansainvälinen hype "suomalaisen ihmeauton" ympärille: autolle luvatut kiihtyvyys- ja huippunopeusluvut ällistyttivät muun muassa saksalaisessa Fokuksessa: Toroidionin 1 341-hevosvoimainen sähköauto kiihtyy nollasta neljäänsataan kilometriin tunnissa 11 sekunnissa. Huippunopeus on 450 kilometriä tunnissa. Lukuja ei ole vahvistettu testeissä, mutta mikäli ne toteutuvat, Toroidionista tulee maailman nopein tuotantoauto.