Tesla ajaa itse - katso video

Paljon siitä on puhuttu, mutta tältä se näyttää - itse ajava auto. Anakonda.fi jakaa videon, jossa kuskin paikalla istutaan vain, koska laki määrää paikalle ihmisen - ajamisesta huolehtii sähköauto itse.

Tulevaisuus on nyt. Tesla on kehittänyt itseohjautuvan auton niin pitkälle, että kuskia ei tosiaankaan tarvita. Asiasta on uutisoitu paljon, mutta mielikuvituksella on ollut venymistä itseohjautuvan auton hahmottamisesta.

Apuun tulee Janne S.:n Kaliforniassa kuvaama ja pari päivää sitten YouTubeen lataama video. Sen voi katsoa tästä:

Videon alussa nähdään siis paikallisia viranomaisia ja koko maailman katsojia varten tehty ilmoitus, jonka mukaan kuskin paikalla on ihminen vain siksi, koska lain mukaan siinä jonkun pitää istua. Ajamisesta huolehtii auto itse.

Vaikuttaa siltä, että auto selviää omatoimisesti yllättävistäkin tilanteista, kuten eteen kävelevästä jalankulkijasta. Vaikuttavinta meno on parkkipaikalla, koska siinä auto ajelee yksin, ilman turvahenkilöä. Ja niin vain auto itse etsii vapaan parkkiruudun ja peruuttaa siihen!

Video on alle neliminuuttinen, mutta Tesla aikoo suoriutua omatoimisesti pidemmänkin matkan. Cleantechnican mukaan Teslan automaattiohjaus pystyy ajamaan auton New Yorkista Los Angelesiin jo ensi vuonna. Metropolien välillä on noin 4000 kilometriä.

kuva: kuvakaappaus videosta