Terveisiä tulevaisuudesta - tällaiseen autoon tähtää tavismerkkikin!

Detroitin autonäyttely avasi tammikuussa taas ikkunat autoiluvuoteen. Anakonda.fi esittelee tapahtuman kohauttajan, molemmat sivuovet autoilun tulevaisuuteen avanneen Nissanin konseptiauton Vmotion 2.0:n.

Nissan Vmotion 2.0 ei ihan heti syrjäytä Nissan Qashqaita suomalaisten suosikki-Nissanin paikalta, sillä auto on vasta tutkielma, konseptiauto eikä se sellaisenaan ole menossa tuotantoon.

Mutta parhaiden konseptiautojen tavoin Vmotion 2.0 avaa ovensa, jotta voimme nähdä autoilun tulevaisuuden sekä muotoilun että teknisten ratkaisujen osalta.

Muotoilu on sukua Nissanin tämänhetkiselle linjalle, mainostetaanhan konseptiautoilla aina myös nykyisiä automalleja. V-motion -keulamuotoilu on tuttu nyky-Nissaneista. Lisäksi värimaailmalla osoitetaan, että Nissan seuraa trendejä. Nyt on kuparin aika paitsi automaaleissa, myös muodissa muutenkin, Nissanin luova johtaja Shiro Nakamura ilmoitti Detroitissa.

Sisustus on ylellinen. Ihan joka Micraan tuskin jatkossakaan tulee saataville seeprapuuta - tai ihan yhtä virtaviivaisia nahkajakkaroita.

Tekniikan kiinnostavin osa on puolestaan Nissanin vastaveto muun muassa Teslan ja muiden itse ohjautuvilla robottiautoilla viime vuosina säväyttäneiden valmistajien kehitysleikkiin. ProPilot -systeemin ansiosta Nissan Vmotion 2.0 menee kuskia pahemmin vaivaamatta minne käsketään. Ja kun kuskia ei perinteisessä mielessä tarvita, hän saa seurata viihdettä nykytyyliin jättimäiseltä näytöltä.

Anakonda.fi jää odottamaan, millä aikataululla konseptiauton uudistukset siirtyvät myytäviin malleihin.