"Pahinta metallin, lasin ja muovin tuhlausta sitten Microsoftin puhelimen"

Nyt saavat autot kyytiä. Anakonda.fi jakaa Top Gearista tutun Jeremy Clarksonin luonnehdinnat inhokkiautoistaan. Timesissä julkaistu juttu paljastaa, että Clarksonille pahinta nykyautoissa on persoonattomuus, mitäänsanomattuus ja sieluttomuus - ehkä ne ovat yksi ja sama asia?

Top Gearin isäntänä tunnetuksi tullut Jeremy Clarkson on valinnut parin viime vuoden autoista ne, joista ei pidä. Anakonda.fi julkaisi aiemmin listan Clarksonin tuoreista suosikkiautoista.

Timesin moottorikolumnistina vaikuttava Clarkson kertoo kuitenkin luettelonsa aluksi, mikä autotoimittajan työssä on muuttunut: autojen laatu yleisesti. Aiemmin autot olivat mitä sattuu, yksi ei lähtenyt käyntiin, toinen ei pysynyt käynnissä - ja myynnissä oli jopa tappavan vaarallisia menopelejä. Lisäksi autot poikkesivat toisistaan paljon.

"Autot olivat massiivisen erilaisia. Oli moottoritoimittajan työ ohjata maallikko läpi miinakentän", Clarkson kirjoittaa.

Nyt on toisin. Kaikki autot ovat taloudellisia, saavat turvatesteissä täydet viisi tähteä - ja ovat jopa samoista osista kasattuja. Samat jarrut, turvatyynyt ja muut löytyvät melkein kaikista autoista ja kaikista malleista.

Kaikki on siis hyvin - paitsi autoromantikon mielestä. Nykyautot ovat luotettavassa tasalaatuisuudessaan tylsiä.

"Minä todella halveksin tylsiä autoja. Mielikuvituksen puutetta. Sydäntäni särkee autossa, joka kulkee ja pysähtyy ja ohjaa eikä millään muulla ole väliä. Autot voivat, ja niiden pitäisi, olla paljon muuta kuin kuljetuslaitteita", Clarkson kirjoittaa.

Siinä siis yleisperustelu alla olevalle listalle.

1. Vauxhall (Opel) Astra SRi NAV

"Se (koeajossa ollut auto) oli punainen ja turboahdettu ja se olisi hyvä kenelle tahansa, joka tarvitsee neljä pyörää ja istumapaikan siirryttäessä. Olen ihan pihalla, mikä on ehkäpä hyvä asia, mutta minulla ei mitään muuta sanottavaa."

2. Infiniti Q30 Premium Tech

"Nissanin Infiniti -brändi ei ole ollut mikään häikäisevä menestys. - Autoja on myyty Amerikassa ihmisille, jotka ovat liian kiinnostuneita ruuasta ja Jeesus-vauvasta huomatakseen, että autot ovat vain pyntättyjä Datsuneita."

3. Skoda Superb SE L Executive

"Näiden 20 vuoden aikana olen tuijottanut kursoria tyhjällä ruudulla keksiäkseni jonkin tavan sanoa, että Skoda Superbin hankkiminen on halpa tapa ostaa Volkswagen Passat. Totuus vain on, että ette te ole kovin kiinnostuneita Passatistakaan. - Tällä autolla on yhtä paljon sielua kuin jääkaappi-pakastimella."

4. Zenos E10

"Siinä ei ole ovia, ikkunoita, häikäisysuojia, radiota, mattoja eikä minkäänlaista kattoa. Olen nähnyt paremmin varusteltuja kyniä."

5. Renault Kadjar dCi 130 Signature Nav

"Kolkko kilometripylväs tiellä autoilun unohdukseen."

6.  BMW X1 xDrive25d

"Se (ensimmäisen sukupolven BMW1) tuntui betonimyllyltä. BMW -puristien harmiksi se kävi hyvin kaupaksi. Ja niinpä merkki julkaisi toisen sukupolven mallin."

7. Seat Leon X-Perience SE Technology

"Mitäänsanomattominta metallin, lasin ja muovin tuhlausta sitten Microsoftin Kin -puhelimen."

8. Nissan GT-R Track Edition

"Täysin turha auto."

9. Volkswagen Scirocco 2.0 TDI

"Se ei näytä oikealta ja se päästelee täysin vääriä ääniä, kun käynnistät sen."

10. Hyundai i800

"Ärsyttävää. Hyundai tietää, kuinka tehdään kunnon auto. Mutta tällä kertaa se on tehnyt tylsän, hitaan, ruman ja kamalan."

Lue Anakonda.fi:stä myös:

"Kuin naku-Twisteriä Scarlett Johanssonin kanssa" - Jeremy Clarkson valitsi parhaat nykyautot

 

Jeremy Clarkson:"Ajatko yhä manuaalivaihteisella? Pesetkö myös pyykkisi joessa?"

Jatkuuko Top Gear ilman Clarksonia yhtä hauskana? - "Pitäisikö tätä halata vai ajaa?"