Liukasta tulee, ostaisiko nelivedon? Myytävänä noin 15 000 käytettyä, halvin vain 600 €

Marraskuu alkoi, liukastuvaa ajokeliä on luvassa koko maahan. Anakonda.fi muistuttaa, että muuttavat ajo-olosuhteet ovat mainio syy haaveilla uusista renkaista tai autosta - ja mikäpä talvikeleillä paremmin kyyditsisi kuin neliveto!

Sää huononee ja kuskeilta vaaditaan enemmän. Näinhän se menee joka vuosi, kun "talvi yllättää autoilijat".

Vaikka kuljettaja vastaa siitä, mihin auto kulkee, haastavissa sääoloissa auton neliveto jeesaa kummasti. Vähän reilumpi lumikerros tai yllättävää liukkautta, niin nelivetoisella autolla kuski on vähemmän vaikeuksissa.

Nelivetoisia autoja on myynnissä paljon. Myös käytettynä, niin kuin suurin osa suomalaisista autonsa ostaa. Suomen suurimmalla autojen nettimyyntipalstalla Nettiauto.comissa sekä liikkeet että yksityiset kauppaavat tällä hetkellä lähes 15 000 käytettyä nelivetoista autoa.

Tuohon määrään mahtuu tietysti monenlaista. Hankintahinta on edullisimmillaan vain satasia, tätä kirjoitettaessa halvin neliveto on vuoden 1993 Audi 100 Quattro, 353 000 ajetuksi ilmoitettu klassikko. Yksityinen myyjä Miehikkälässä pyytää siitä 600 euroa.

Kallein nettiauto.comissa myytävä nelivetoinen on puolestaan Benley Bentayga (kuvassa vastaava). Sen ostaja hankkinee muutakin kuin turvallisuuden tunnetta ääritilanteeseen, sillä hintapyyntö vantaalaisessa liikkeessä on 548 600 euroa.

Nettiauto.comin nelivetoiset autot löytyvät tästä.

Kuva: Matthew Lamb