Lada, Volga... ja Pontiac! Tulli huutokauppaa taas autoja

Tulli huutokauppaa taas autoja. Sallan heinäkuinen, paljon huomiota herättänyt autohuutokauppa saa jatkoa Raja-Joosepissa.

36 helmeä tai "helmeä" odottaa uutta omistajaa. Sitaattien käyttö on näkökulmakysymys. Useimmille ruosteiset, pääasiassa Neuvostoliitossa valmistetut autovanhukset ovat romuja.

Mutta kuten Sallan huutokauppa heinäkuussa osoitti, itäautojen harrastajia ja jätepellin kierrättäjiä riittää. Valtio tienasi turvapaikanhakijoiden itärajan ylityksessä käyttämien autojen myynnistä noin 20 000 euroa.

Joten taas vaihtavat aarteet omistajia. Tulli on tiedottanut, että Raja-Joosepissa järjestetään lauantaina 3. syyskuuta klo 12 huutokauppa.

Lista ja kuvia autoista löytyy tästä. Myynnissä on 36 menopeliä, jotka uusien omistajien täytyy kuljettaa saman tien maksaa, kulejettaapois paikalta - ja autoilla ajaminenhan on mahdollista vasta Suomeen rekisteröinnin, katsastuksen ja autoveron maksamisen jälkeen.

Varmuuden vuoksi Tulli tiedottaa myös näin:

"Tulli ei vastaa myytävien ajoneuvojen laadusta, kunnosta, käyttöturvallisuudesta tai soveltuvuudesta. Tulli ei myöskään vastaa auton mittarilukeman, mahdollisesti ilmoitetun vuosimallin eikä muidenkaan tietojen oikeellisuudesta. Ajoneuvot myydään aina joka suhteessa sellaisena kuin ne ovat. Tullihuutokaupasta ostettuja tavaroita ei voi vaihtaa eikä palauttaa."

Jos on hakenut vuosikerta-Ladaa tai -Volgaa, tämä on taas yksi mahdollisuus seikkailuun. Neuvostoautojen lisäksi myytävänä on myös parhaat matkansa todennäköisesti jo taittanut Volvo - sekä Pontiac tila-auto.

Kuva: Tulli

Lue Anonda.fi:stä myös nämä:

Nettihitti: Näin on tuunattu venäläisiä autoja

Vertailun vuoksi: näin Ladaa mainostettiin 1970-luvulla Suomessa

Nettiklassikko: Mitä saadaan, kun yhdistetään Lada Niva ja Ferrari? Katso vauhdikas video!