"Kuin naku-Twisteriä Scarlett Johanssonin kanssa" - Jeremy Clarkson valitsi parhaat nykyautot

Maailman hauskin autotoimittaja Jeremy Clarkson on valinnut suosikkiautonsa Sunday Timesissä. Anakonda.fi jakaa listan - ja hauskat perustelut.

Top Gearin keskushahmona maailmanmaineeseen noussut brittitoimittaja Jeremy Clarkson on valinnut mielestään viime vuosien parhaat - ja huonoimmat autot.

Valinnat perustuvat Clarksonin autofilosofiaan:

"Jos auto ei innosta joka kerta, kun siihen istuu, sitten se on vain työkalu. Ja jos se on vain työkalu, voi yhtä hyvin ajaa bussilla."

Clarkson kirjoittaa Sunday Timesiin. Hänen pureva tyylinsä toimii tekstinäkin, jonka toki tietävät miljoonat hänen kirjojaan ostaneet ja jo vuosia Sunday Timesiä lukeneet.

Tässä lista Clarksonin suosikkiautoista:

Mazda MX-5 Miata 2.0 Sport Recaro 

"Vanha malli on ollut maailman myydyin urheiluauto 25 vuoden ajan, kiitos yhdistelmän: halpa hinta, helppokäyttöisyys ja hymyilyttää hetkessä -vaikutus, joka on samoissa sfääreissä naku-Twisterin pelaamisen Scarlett Johanssonin ja Cameron Diazin kanssa."

Alfa Romeo 4C Coupé 

"Hirveä auto, ja siitä huolimatta jumaloin sitä. Kaikki muut autot, täydellisen hienostuneine elektronikkoineen tuntuvat koneilta. Kun taas Alfa, puutteineen ja haluineen mennä minne tahansa tuntuu inhimilliseltä."

Mercedes-AMG GT S  

"Se ei ole vain pitkä, se on myös niin leveä, että siihen voisi laskeutua helikopterilla huomaamatta. Ja luulen tietäväni miksi. Tämä on nykyajan muskeliauto. Mersun Mustang. Sen tuntee, kun sillä ajaa. Se tuntuu raa` alta."

Ford Focus RS 

"Tässä on yksi kehittyneimmisä nelivedoista, missä tahansa hintaluokassa."

Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT 

"Tämä kone tahtoo polttaa kumia ja ajaa jokaiseen mutkaan sivuttain."

Volvo XC90 D5 AWD

"Ajaminen tällä on niin rauhoittavaa, että rattiin voisi nukahtaa. Ja olisit silti kunnossa, koska auto herättäisi sinut jos jotain olisi pielessä."

Vauxhall (Opel) Zafira Tourer 1.6 CDTi Tech Line 

"En ole koskaan ajanut autoa, joka pitää tien epätasaisuudet yhtä hyvin ohjaamon ulkopuolella, vaikka mukaan laskettaisiin Rolls-Royce Phantom. Maailman mukavin auto."

BMW M2 

"Se ei ole nopea vain suoralla, se on nopea myös mutkissa. Eikä vain nopea, se myös ilahduttaa."

Ferrari 488 GTB 

"On tyyppejä, joiden mielestä Ferrari 488 GTB ei ole oikea Ferrari, koska se on turboahdettu. --- Auto ole millään tavalla epämukava tai vaikea. Ja se on ehkäpä Ferrarin suurin saavutus 488:n osalta. Saada näin tiukaksi viritetty ja voimakas auto tuntumaan kissanpennulta. En tiedä yhtään toista keskimoottorista autoa, joka tuntuu näin ystävälliseltä."

Lamborghini Aventador 

"Kukaan ei osta superautoa kiertääkseen Nürburgringin neljässä sekunnissa. Tämä auto kulkee vaikka 200 mailia tunnissa ja Knightsbridgessä pystyt ehkä ajamaan tästä noin prosentin vauhtia. Mutta mitä tuleee vaanimiseen, mikään ei näytä yhtä hyvältä kuin iso Lambo."

Suomessa Jeremy Clarksonin parhaiden autojen listasta Sunday Timeissä kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Jeremy Clarkson:"Ajatko yhä manuaalivaihteisella? Pesetkö myös pyykkisi joessa?"

Jatkuuko Top Gear ilman Clarksonia yhtä hauskana? - "Pitäisikö tätä halata vai ajaa?"

Kuva: Pasi Kostiainen