IL-kysely: Mercedes-Benzillä ajetaan eniten - Melkein miljoona mittarissa!

Mercedes-Benz, Volvo, Toyota... tutut suomalaisten luottoautot ovat kärjessä eniten ajettujen autojen listalla Iltalehden selvityksen mukaan. Anakonda.fi ihmettelee muutaman yllätysmerkin päätymistä pääsemistä mukaan listalle.

Suomalaiset ajavat autoillaan tunnetusti pitkään, mutta vain 0,3 prosenttia viime vuonna A-katsastuksen läpi kulkeneista suomalaisautoista oli kestänyt liikenteessä yli 600 000 kilometriä.

A-katsastus katsastaa vuosittain noin kolmanneksen kaikista Suomeen rekisteröidyistä henkilöautoista eli noin 700 000 autoa, joten Iltalehden A-katsastuksella teettämä kysely kertoo paljon eri autojen kestävyydestä - ja siitä, minkä merkkien kuljettajat ovat todella sitoutuneita autoihinsa.

Kestävyyttä ja lujuutta markkinoinnissaankin jo vuosikymmenet valttinaan käyttäneet automerkit olivat listauksen mukaan eniten ajettuja.

Ykköseksi - tai eniten ajetuksi - nousseella Mercedes-Benzillä on ajettu jopa 900 000 kilometriä. Volvo tulee perässä 800 000 kilometrin verran teitä kyntäneenä.

700 000 kilometrin ylittäneiden automerkkien joukossa ovat suomalaisten suosikkimerkit Toyota, Volkswagen ja Audi - sekä Peugeot! Kova suoritus ranskalaisautolta, nehän ovat pikemminkin tunnettuja ihan muista ansioista kuin kestävyydestä ja siitä, että niillä ajetaan pitkään ja hartaasti.

Peräti 77 prosentilla viime vuonna A-katsastuksessa katsastetuista autoista oli ajettu yli 100 000 kilometriä. Keskimääräinen mittarilukema oli 186 000.

Autojen keski-ikä oli 12,7 vuotta.

Iltalehden juttu löytyy tästä.

Kuva Mr.choppers, kuvassa Mercedes-Benz 230 vuodelta 1977.