Bottas, ajat tällaisella vuonna 2027! - Katso Renaultin ennustus F1:n tulevaisuudesta

Renault visioi autourheilun kuninkuusluokan tulevaisuutta, Anakonda.fi jakaa vision.

Vapun jälkeen suomalaiset ovat herkillä - ja erityisesti formuloiden suhteen. Vappuaatoon toi monelle lisävipinää hieno suomalaismenestys: Valtteri Bottas otti Venäjällä uransa ensimmäisen gp-voiton, Kimi Räikkönen oli kolmas.

Mutta miltä näyttää formuloiden tulevaisuus?

Renault visioi asiaa vapun alla pidetyillä Sanghain automessuilla. Ohessa kuvia virtaviivaisesta autosta, jollaisella Renaultin suunnittelijat uskovat F1:ssä päästeltävän kymmenen vuoden kuluttua. On mahdollista, että Bottas on silloin edelleen mukana. Kovaahan kulkee yhä Räikköselläkin, vaikka maailmanmestaruudesta on syksyllä kulunut jo kymmenen vuotta.

40 vuotta formuloissa toiminut ranskalaismerkki uskoo, että tulevaisuudessa autojen kehittelyssä kiinnitetään entistä enemmän huomiota kuljettajaan. Tälle annetaan lisää valtaa, mutta myös hänen turvallisuuttaan parannetaan kehittämällä muun muassa näkyvyyttä autoista paremmaksi. Lisäksi kilpa-autotkin toimivat tulevaisuudessa nykyistä enemmän sähköllä. Tämä parantaa F1:n ympäristöystävällisyyttä, jossa epäilemättä parantamisen varaa onkin.

Ja uskokaa tai älkää, jopa F1-kilpa-autot ovat tulevaisuudessa itseohjautuvia! Autonominen ohjaus kytkeytyy Renaultin visioissa päälle onnettomuustilanteessa. Autoista tulee myös nelivetoisia ja kaikilla neljällä pyörällä ohjautuvia.