Boikotti vai myyntipiikki? - Tuliko Trumpista ongelma Harley-Davidsonille?

Voiko olla mitään amerikkalaisempaa kuin Harley-Davidson -moottoripyörä. Mutta onkin ongelma, kun kiistelty henkilö sanoo sen ääneen. Anakonda.fi kertaa Trump vs. HD -farssin käänteet.

Politiikkaa ei pitäisi sotkea mihinkään harmittomaan ja mukavaan. Niin kuin vaikkapa illalliskeskusteluun - tai moottoripyöräilyyn.

Mutta minkäs teet, jos maailman mahtavin mies tunkee tykö!

Näin on nyt käynyt moottoripyörävalmistaja Harley-Davidsonille. Yhdysvaltain tuoreen, kiistellyn presidentti Trumpin piti torstaina vierailla Harley-Davidsonin tehtaalla Wisconsinin Milwaukeessa, mutta prätkäfirma perui CNN:n mukaan tapaamisen protestien pelossa.

Tämä johti protesteihin - Trumpia kannattavien taholta. Esimerkiksi Twitterissä kirjoitettiin, että eipä ole totuttu siihen, että moottoripyöräväki pelkää!

Lopulta vierailu toteutettiin myöhään torstaina Suomen-aikaa niin päin, että presidentti Trump tapasi Harley-Davidsonin edustajia Washingtonissa. Ohessa Fox Business Networkin video kohtaamisesta.

Tapaamisen jälkeen Trump sanoi saman kanavan uutisvideossa, että ihailee jopa Harrikan ääntä, joka on "erilainen".

"Harley-Davidson on todellinen amerikkalainen ikoni", Trump julisti.

Tästä tuskin ovat eri mieltä Trumpin kannattajat ja vastustajatkaan.

Mutta Trumpin julistus "moottoripyöräilijöiden tuesta häntä kohtaan" ei ole ihan kautta linjan totta. Prätkän selkään ei kysytä äänestyspäätöstä. Niinpä Twitterissä on viritelty Harley-Davidson -boikottia vastalauseena Trumpille.

Suomalaisittain  tämä Trump -kohu pärähtää ilmoille sopivaan aikaan, sillä Helsingin Messukeskuksessa vietetään viikonvaihteessa MP 17 Moottoripyörämessuja. Siellä tunnelma lienee tosin mukavasti epäpoliittinen.

Fakta: MP 17 Moottoripyörämessut Helsingin Messukeskuksessa 3.-5. helmikuuta.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Jorge Royan