Rosa Meriläinen Roosalupissa - aihe: seksuaalisuutta käsittelevä Osteri

Vaikka eletään kirjasyksyä, keväällä julkaistut kirjat ovat yhä ajankohtaisia. Anakonda.fi vinkkaa menemään tamperelaiselle Roosalupille kuuntelemaan, mitä sanottavaa on Rosa Meriäisellä on muutama kuukausi sitten julkaistusta Osteri -romaanistaan.

Kirjan tapahtuman voivat sijoittua 1800-luvulle, mutta aihe on tätäkin päivää: Rosa Meriläisen Osteri (Teos, 2016) käsittelee seksuaalisuutta, "katseiden alla olemista".

Mitä kirjailija Meriläinen itse on teoksestaan mieltä?

Sen voi kuulla Tampereella, jossa järjestetään pirkanmaalaista kirjallisuutta esittelevä Roosalupi kerran kuussa. Tampereella ei Turun ja Helsingin tapaan ole ainakaan vielä omia kirjamessuja, mutta Roosalupissa kohtaavat lukijat ja tekijät.

Meriläisen lisäksi paikalla ovat Arto Lappi kirjallaan Pökhölmistä päivää (Tampere-seura, 2016) ja Terhi Rannela Frau (Karisto, 2016).

Roosalupin järjestää Suomen vanhin maakunnallinen kirjailijayhdistys, tamperelainen Pirkkalaiskirjailijat ry. Yhdistys on perustettu vuonna 1943 ja sen jäseninä ovat olleet muun muassa Väinö Linna, Lauri Viita, F. E. Sillanpää, Eeva-Liisa Manner ja Kalle Päätalo.

Fakta: Roosalupi keskiviikkona 19. lokakuuta 2016 klo 18:00 Radisson Blu Grand Hotel Tammer, Tampere

Kuva: Hannu Peltonen