Robert Helenius pääsee maailmanmestarin sparraukseen - "Lähden näyttämään kuka on pomo"

Suomalainen raskaan sarjan ammattinyrkkeilijä Robert Helenius pääsee treenaamaan kovaa, vaikka yhteinen leiri lajin valtiaan Vladimir Klitshkon kanssa peruuntuikin. Anakonda.fi kannustaa Heleniusta muistamaan hammassuojat, kun kiipeää kehään Aleksander Povetkinin kanssa.

Robert Helenius halusi maailman kovinta kyytiä, mutta saakin maailman toiseksi kovinta.

Venäläinen Aleksander Povetkin on Robert Heleniuksen tiedottajan mukaan kutsunut Heleniuksen harjoitusleirilleen. Nyrkkeilijöiden ranking -listauksia pitävä Boxrec.com on listannut Povetkinin maailman toiseksi parhaaksi raskaan sarjan nyrkkeilijäksi tällä hetkellä.

Listan ykkönen on lajin suurin tähti Vladimir Klitshko, jonka kanssa Heleniuksen piti pitää yhteistä leiriä, mutta Klitshkon loukkaantuminen perui tulevan titteliottelun ja näin ollen myös hänen leirinsä.

Heleniuksen oma ottelu on Helsingin Hartwall Arenalla 19. joulukuuta. Raskaan sarjan Euroopan mestaruudesta Heleniuksen kanssa iskee saksalainen Erkan Teper.

Povetkin on muutaman luokan Teperiä ansioituneempi nyrkkeilijä: amatööriuralta muistona on olympiakultaa (Ateena 2004), maailman- ja euroopanmestaruudet. Ammattilaisena Povetkin on sovitellut lanteilleen WBA-liiton maailmanmestaruusvyötä. Heleniusta ei kuitenkaaan hirvitä, moskovalaisessa treenisalissa häntä odottaa itseään noin kymmenen senttiä lyhyempi ja kymmenen kiloa kevyempi kaveri.

“Lähden näyttämään kuka on pomo. En näe välillämme olevan isoa tasoeroa, joten hyviä sparreja on tulossa”, Helenius sanoo.

“Pitkästä aikaa on näin kovatasoinen harjoitusvastustaja. Maailman huipuilta pyrin saamaan oppeja mahdollisimman paljon ja samalla ottamaan niin sanotusti kaiken ilon irti."

Povetkin treenaa omaa otteluaan varten. Hän kohtaa puolalaisen Mariusz Wachin marraskuun alussa. Leiri Heleniuksen kanssa kestää lokakuun kaksi viimeistä viikkoa.

Fakta: Robert Helenius valmistautuu ottelemaan nyrkkeilyn raskaan sarjan Euroopan mestaruudesta 19. joulukuuta. Lisätietoja ottelutapahtumasta tästä.