Natalie Cole 1950 - 2015 - Tästä erikoisesta yhteistyöstä hänet muistetaan

Amerikkalaislaulaja Natalie Cole kuoli 65-vuotiaana uudenvuodenaattona. Anakonda.fi kunnioittaa toisen polven tähden muistoa jakamalla hänen uransa tähtihetken, joka merkitsi ilmestyessään myös musiikkiteknologian vallankumousta.

Natalie Cole kuoli sairaalassa Los Angelesissa 31. joulukuuta 2015. Hän oli 65-vuotias. Useiden lähteiden mukaan Cole oli sairastanut pitkään, Los Angeles Timesin haastatteleman Colen tiedottajan mukaan kuolinsyy oli sydämen vajaatoiminta.

Cole teki merkittävän uran soul-laulajana. Hänen levyjään myytiin yli 30 miljoonaa kappaletta, hän voitti useita Grammy -palkintoja ja oli esiintyjänä pidetty ja arvostettu. Hän vieraili muun muassa Pori Jazzissa vuonna 2007.

Menestyksestä huolimatta Natalie Cole oli kuitenkin aina isänsä varjossa. Nat King Cole (1919 - 1965) oli aikansa supertähti, monipuolinen laulaja ja jazz-pianisti, jonka suosio venyi makeiden balladitulkintojen ansiosta käsittämättömiin mittoihin.

Vaikka isä kuoli Natalien ollessa vasta 15-vuotias, he levyttivät yhdessä Natalie Colen kirjaimellisesti muistetavimman hitin Unforgettable. Vielä 1990-luvun alussa tuntui ihmeelliseltä tekniseltä saavutukselta, kun tyttären laulu lisättiin isän alkuperäistulkinnan päälle. Teknisesti suoritus oli kuitenkin uskottava - ja kappale toimi suuriin ostajajoukkoihin vetoavasti: Unforgettable...With Love -albumia myytiin pelkästään Yhdysvalloissa peräti seitsemän miljoonaa kappaletta ja se voitti useita Grammyjä, muun muassa Vuoden levynä.

Olisi silti liioittelua ja vääristelyä väittää, että Natalie Cole ratsasti isänsä maineella. Päinvastoin, hän oli ennen Unforgettablen levytystä kieltäytynyt esittämästä isänsä kappaleita konserteissa yli 20 vuoden ajan.

Anakonda.fi muistelee hienoa laulajaa unohtumattoman kappaleen tahdissa.

Kuva: Angela George