Flow julkisti Jamie xx:n ja muita - Vai onko fiilisfestarin esiintyjillä väliä?

Puhkikehuttu brittiartisti Jamie xx, elektropop-yhtye Chvrches, diskoryhmä Hercules & Love Affair sekä muun muassa ranskalainen M83 ovat Flow Festivalin ensimmäiset kiinnitykset. Anakonda.fi kysyy festivaalin luovalta johtajalta Tuomas Kalliolta, mikä merkitys esiintyjillä on "fiilisjuhlana" tunnetussa Flow` ssa?

Flow Festival on kasvanut vuosikymmenessä yhdeksi Suomen suosituimmista musiikkitapahtumista - ja edelläkävijäksi siinä, miten yleisön viihtyvyyteen kiinnitetään huomiota ruokatarjoilujen sekä juhla-alueen somistuksen ja helppokulkuisuuden suhteen.

Helsingin Suvilahteen asettunut festivaali on jopa niin tunnettu tunnelmastaan, että on kysyttävä Flow Festivalin ohjelmistosta vastaavalta luovalta johtajalta Tuomas Kalliolta: mitä yksittäiset esiintyjät merkitsevät Flow -kävijöille kuluttajatutkimustenne mukaan?

"Toki esiintyjillä on paljonkin merkitystä, mutta ehkä hieman eri tavalla kuin perinteisillä pääesiintyjä -vetoisilla festivaaleilla, joilla ajatellaan, että tietyt yksittäiset esiintyjät myyvät valtaosan lipuista. Flow’ssa ajattelemme, että festivaali upeana elämyksenä ja kokonaisuutena on se mistä ihmiset maksavat ja niinpä Flow'ssa ei esimerkiksi virallisesti julkaista päivittäisiä pääesiintyjiä", Kallio vastaa.   Niinpä saattaa käydä niin, että vaikka nyt sijoittaa ensi vuoden elokuuhun kalenteriin M83:n, Chvrchesin tai vaikkapa veteraani punkbändi Descendentsin tai garage-rockia soittavan Thee Oh Seesin keikat, ne saattaa sitten vuoden kuluttua unohtaa ihmetellessään vaikkapa Flow`n ruokatarjoilua.   Ensimmäisten julkistusten joukossa on kuitenkin yksi nimi, jota ei unohdettane: brittiartisti, dj-tuottaja Jamie xx. Hänen tänä vuonna julkaistu In Colour -albuminsa ja ennen kaikkea hittinsä I Know There` s Gonna Be (Good Times) edustaa Flow` n artistilinjausta parhaimmillaan: elektroninen indie-pop on melodisuudessaan yleistajuista ja lumoaa ensikuuntelullakin tai vaikka taustamusiikkina, mutta kestää myös aktiivisen musiikinkuluttajan tarkemman perehtymisen. In Colour -albumi tullee löytymään vuodenvaihteen parhaiden levyjen listauksista - ihan niin kuin Jamie xx:n xx -yhtyeen esikoislevy xx (2009) aikoinaan löytyi - se voitti Englannissa muun muassa arvostetun Mercury -palkinnon. In Colourin on jo julkistettu tulleen valituksi Grammy -ehdokkaaksi parhaan dance/electronic -albumin sarjassa.   Jamie xx:n In Colour -albumin voi kuunnella Spotifyn kautta tästä: