Tästä alkaa vihjaileva automainos, katso - Liian hieno Suomeen?

Kesä on avoautojen aikaa Suomessakin. Mutta Suomi ei ole mainoksen - ja myyntiverkoston - perusteella Rolls-Royce Dawnin kohderyhmä.

Miltä kuulostaisi nelipaikkainen avoauto, jossa matka taittuu mukavasti nahkaistuimilla, 6,6 -litraisen V12-moottorin vetämänä? Hevosvoimia koneessa on 563 eli paljolta kuulostaen, tosin näyttäväksi muotoiltu 5,2 -metrinen autokin painaa kaksi ja puoli tonnia. Paino on muodollisuus, kun koneessa on riittävästi voimaa: tämä jätti kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnin aikana.

No hyvältä tietysti tuo kaikki tietysti kuulostaa. Hintaa tällä viime syksynä Frankfurtin automessuilla esitellyllä ja tämän valokauden aikana myyntiin tulleella autolla on runsaasti yli 300 000 euroa - eli samalla rahalla saa mukavan yksiön Helsingin kantakaupungista tai ylellisen omakotitalon monesta suomalaisesta pitäjästä.

Mutta top tykkänään, jos kurkottelet saman tien kohti Converseja ja kenkälusikkaa. Tämän auton hankkimiseen tarvitaan myös passia. Jostain kumman syystä auton menekki Suomessa on arvioitu niin pieneksi, että sen hankintareissulle pitää lähteä ulkomaille. Rolls-Roycen avulias nettisivu ilmoittaa, että lähimmät myyntipisteet sijaitsevat Pietarissa ja Varsovassa.

Ostopäätöstä pähkäillessään voi toki katsoa Anakonda.fi:n tähän CarJamin YouTube -tililtä jakaman mainoksen. Se lupaa, että auton ostaessaan mies saa myös paljon muuta kuin ajoelämyksen.